Składniki
- Comber jagnięcy b/k lub polędwiczka: 150 g
- Olej rzepakowy: 40 ml
- Papryka czerwona świeża pieczona: 100 g
- Bulion warzywny lub drobiowy: 100 ml
- Gerber Zupka Pomidorowa z ryżem i indykiem: 1 słoiczek
- Kasza jęczmienna ugotowana na sypko: 150 g
- Natka pietruszki i koperek
Przybory kuchenne
deska do krojenia, nóż, patelnia, rondelek, łyżka
Alergeny
Produkt zawiera gluten.
Krok po kroku
-
Mięso jagnięce z combra lub polędwiczki oraz paprykę czerwoną pieczoną bez skóry i pestek kroimy w cienkie paseczki.
-
Mięso smażymy na oleju tak, aby mięso zbyt mocno się nie zrumieniło.
-
Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną, pieczoną paprykę. Można też dodać do smażenia pokrojoną w kostkę cebulę.
-
Mięso i paprykę podlewamy niewielką ilością bulionu warzywnego lub drobiowego, a następnie dusimy na wolnym ogniu.
-
Gdy mięso jest miękkie, dodajemy Zupkę Pomidorową z Ryżem i Indykiem Gerber.
-
Mięso z sosem podajemy z kaszą jęczmienną i drobno pokrojonymi świeżymi ziołami.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.