Zupka jarzynowa z papryką i cielęciną po 5. miesiącu
Składniki
- Papryka czerwona świeża, bez pestek i szypułki: 30 g
- Gerber Delikatne jarzynki, słoiczek po 4. miesiąca
- Masło: 1 łyżeczka
- Kasza jaglana: 1 łyżeczka
- Polędwiczka cielęca lub udziec b/k oczyszczony z błon: 20 g
- Woda: 3/4 szklanki
- Świeża bazylia: 1-2 listki
Przybory kuchenne
rondelek, piekarnik, mikser, nóż
Alergeny
Produkt zawiera mleko.
Krok po kroku
-
Cielęcinę dokładnie myjemy i gotujemy oddzielnie przez około 25 minut.
-
Paprykę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez 10-12 minut po czym przecieramy przez gęste sitko (nie miksujemy, chyba że zdejmiemy spieczoną skórkę).
-
Na 10 minut przed końcem gotowania mięsa wsypujemy kaszę jaglaną.
-
Pod koniec gotowania dodajemy Marchewkę z ziemniaczkami Gerber i masło, a następnie miksujemy na jednolitą papkę.
-
Tuż przed podaniem do zupki dodajemy przetartą upieczoną paprykę i posypujemy bardzo drobno pokrojonymi listkami świeżej bazylii.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.