Filet z miętusa z estragonem – po 10. miesiącu
Składniki
- Filet z miętusa lub innej ryby morskiej: 100 g
- Estragon świeży lub suszony
- Mąka pszenna lub Nestlé Sinlac do oprószenia ryby
- Olej rzepakowy: 20 ml
- Gerber Delikatne Jarzynki: 1 słoiczek
- Śmietanka: 2-3 płaskie łyżeczki (Uwaga! Śmietankę można zastąpić 1 łyżką świeżego masła)
- Ugotowany ryż
- Marchewka pokrojona w drobną kostkę i sparzona
- Groszek zielony mrożony i sparzony w lekko osolonej wodzie
Przybory kuchenne
talerz, patelnia, rondelek, deska do krojenia, nóż
Alergeny
- Produkt zawiera ryby.
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera gluten.
Krok po kroku
-
Filet z miętusa posypujemy estragonem suszonym lub świeżym, po czym oprószamy w mące lub kaszce Nestlé Sinlac i smażymy na oleju na lekko złoty kolor.
-
Po zagotowaniu dolewamy śmietankę.
-
Usmażoną rybę polaną sosem, podajemy z ryżem wymieszanym z ugotowaną i pokrojoną marchewką oraz zielonym groszkiem.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.