Pierś z indyka z czarną porzeczką – po 18. miesiącu
Składniki
- Pierś z indyka: 150 g
- Olej rzepakowy: 2 łyżki
- Delikatny Indyk Gerber: 1 słoiczek
- Masło: 1 łyżeczka
- Porzeczka czarna rozmrożona
- Drobny makaron, ugotowany
- Brokuły sparzone do miękkości w wodzie
Przybory kuchenne
deska do krojenia, nóż, patelnia, talerz
Alergeny
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera gluten.
Krok po kroku
-
Pierś z indyka (najlepiej młodego) bez wierzchniej skórki kroimy w cienkie plasterki i smażymy na małej ilości oleju.
-
Na patelnię po smażeniu (bez oleju po smażeniu) przekładamy Delikatnego Indyka Gerber, doprawiamy do smaku i dodajemy miękkie masło oraz sparzone porzeczki mrożone.
-
Usmażone kotleciki z indyka kroimy w paseczki i układamy na talerzu, polewamy sosem i podajemy z makaronem i brokułami.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.