Przecier z jabłka z kleikiem ryżowym po 6. miesiącu

Przecier z jabłka z kleikiem ryżowym po 6. miesiącu

po 6. miesiącu
Przepis
Cooking: 30 min.
Portion(s): 1
kolacja

Składniki

 

Przybory kuchenne

piekarnik, mikser, 

Krok po kroku

  • Umyte całe jabłko pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez około 20-25 minut (czas pieczenia uzależniony jest od twardości jabłka). 

  • Miąższ upieczonego jabłka po wydrążeniu miksujemy lub bardzo dokładnie rozgniatamy widelcem.

  • Łyżeczkę kleiku ryżowego Nestlé Proste Zboża dodajemy do upieczonego i przetartego miąższu jabłka. Ewentualnie dodajemy łyżkę ciepłej przegotowanej wody dla uzyskania idealnej konsystencji.

benefity programu

Dołącz do programu Nestlé FamilyNes

Sprawdź, jak wiele korzyści dla Ciebie przygotowaliśmy.

Materiały do pobrania dla Rodziców

Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.

Przepisy dla dzieci

Przepisy dla dzieci

Poznaj ciekawe pomysły na dania, które z łatwością przygotujesz swojemu Dziecku.
Jadłospisy do pobrania

Jadłospisy do pobrania

Ściągnij gotowe propozycje na pyszne śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje dla Twojego Maluszka.
Rozszerzenie diety

Rozszerzanie diety – tabela karmienia

Pobierz infografikę, która ułatwi Ci planowanie posiłków dla Dziecka na kolejnych etapach rozwoju.