Składniki
- Ryż biały paraboliczny 2 łyżki
- Kleik ryżowy Nestlé Proste Zboża1 łyżka
- Sok z wyciśnięty ze sparzonej pomarańczy 1 łyżka
- Winogrona jasne bezpestkowe 40 g
- Wiśnie bez pestek (wydrylowane) 30 g
- Miśkopty Gerber, po 9. miesiącu 1 sztuka
Przybory kuchenne
rondelek, sitko
Alergeny
Produkt zawiera mleko.
Produkt zawiera gluten.
Krok po kroku
-
Ryż gotujemy w nieosolonej wodzie do miękkości i po odcedzeniu dodajemy ugotowany według przepisu z opakowania Kleik ryżowy Nestlé Proste Zboża.
-
Sparzone wiśnie i winogrona przecieramy przez gęste sitko po czym podgrzewamy.
-
Sok z wyciśniętej pomarańczy podgrzewamy.
-
Do miseczki lub na talerzyk nakładamy porcję ciepłego ryżu wymieszanego z kleikiem ryżowym i polewamy przetartymi winogronami z wiśniami po czym delikatnie mieszamy.
-
Tuż przed podaniem polewamy niewielką ilością soku z pomarańczy i posypujemy zmiksowanym lub bardzo drobno pokruszonym Miśkoptem Gerber.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.