zupka z kurczaka z jabłkami i śliwkami - po 10. miesiącu
Składniki
- Marchewka: 100 g
- Por, białe części: 60 g
- Pietruszka korzeń: 40 g
- Masło: 1 łyżeczka
- Udka z kurczaka b/k i b/skóry: 80 g
- Delikatny Indyk Gerber: 1 słoiczek
- Śmietanka: 2-3 łyżki
- Jabłka: max. ½ sztuki
- Śliwki: 1 sztuka
- Wysuszony i pokruszony miąższ bułki pszennej
Przybory kuchenne
patelnia, deska do krojenia, nóż, mikser, sitko, garnek
Alergeny
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera gluten.
Krok po kroku
-
Pokrojoną w kostkę marchewkę i białe części porów oraz pietruszki smażymy lekko na maśle, dolewamy wody oraz dodajemy mięso z udek kurczaka.
-
Gotujemy do miękkości, następnie wyjmujemy kurczaka, warzywa miksujemy, a następnie przecieramy przez sitko.
-
Tak przygotowaną zupkę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy śmietankę oraz Delikatnego Indyka Gerber.
-
Zupkę doprawiamy do smaku i dodajemy pokrojone w drobną kostkę, ugotowane mięso z kurczaka oraz sparzone i pokrojone w kostkę, obrane jabłka i śliwki.
-
Zupkę podajemy posypaną miąższem z uprzednio wysuszonej i rozdrobnionej bułki.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.