Zupka z czerwonej soczewicy i indyka z dodatkiem szpinaku po 6. miesiącu
Składniki
- 30g marchewki
- 30g ziemniaka
- 30g czerwonej soczewicy
- 3 łyżeczki Delikatnego Indyka Gerber
- 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego
- 1 szklanka wody
- 6-8 listków świeżego szpinaku
Krok po kroku
-
Obraną i umytą marchewkę oraz ziemniaki wkładamy do wrzątku razem z soczewicą i gotujemy ok. 15-20 minut.
-
Gdy warzywa i soczewica są miękkie całość miksujemy na papkę.
-
Pod koniec miksowania dodajemy Delikatny indyk Gerber.
-
Listki szpinaku parzymy we wrzącej wodzie i przecieramy przez sitko.
-
Ciepłą zupkę skrapiamy olejem rzepakowym i przetartymi listkami szpinaku.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.