Indyk z kaszą jaglaną i owocowymi sosami po 8. miesiącu
Składniki
- Gerber Delikatny indyk 1 słoiczek
- Kasza jaglana 2 płaskie łyżki
- Woda max. 5 płaskich łyżek
- Olej rzepakowy 1 łyżeczka
- Czarna porzeczka świeża lub mrożona 2 łyżki
- Rozmrożona żurawina 2 łyżki
- Bazylia świeża 4-6 listków
Przybory kuchenne
rondelek, deska do krojenia, nóż, sitko
Krok po kroku
-
Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości, a pod koniec gotowania dodajemy Delikatny indyk Gerber oraz łyżeczkę oleju rzepakowego.
-
Gdy kaszka jest gotowa dodajemy bardzo drobno pokrojone listki świeżej mięty (najlepiej sparzonej przed pokrojeniem).
-
Porzeczkę czarną przelewamy wrzątkiem po czym przecieramy przez gęste sitko (nie miksujemy).
-
Rozmrożoną żurawinę przelewamy wrzątkiem i przecieramy przez gęste sitko (nie miksujemy).
-
Kaszkę z kurczakiem i bazylią wykładamy na talerzyk i wokół wylewamy niewielkie ilości ciepłego sosu żurawinowego i z czarnej porzeczki.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.