Pieczona ryba z cukinią i marchewką - po 24. miesiącu
Składniki
- Filet z ryby słodkowodnej np. sandacza: 80 g
- Masło: 10 g
- Gerber Delikatne jarzynki: 1 słoiczek
- Cukinia: 70 g
- Cytryna: ¼ sztuki
- Pomarańcza: ¼ sztuki
- Kolendra świeża
- Bazylia świeża;
Alergeny
Produkt zawiera ryby.
Produkt zawiera mleko.
Krok po kroku
-
Cukinię umyć i pokroić w cienkie paseczki lub bardzo drobną kostkę.
-
Kolendrę i bazylię pokroić drobno.
-
Na pergamin wylewamy Delikatne jarzynki Gerber i cukinię wymieszaną z pokrojoną bazylią i kolendrą, na którą nakładamy miękkie masło.
-
Na warzywa z sosem układamy niewielkie kawałki fileta z ryby.
-
Rybę kropimy sokiem z cytryny i pomarańczy, następnie układamy drobne kawałki filecików z pomarańczą i cytryną na wierzchu.
-
Pergamin zawijamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 210°C na około 5-8 minut.
-
UWAGA! – czas pieczenia zależny jest od wielkości zawiniętych porcji ryby.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.