Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów – po 10. miesiącu
Składniki
- Soczewica czerwona: 80 g
- Pomidory duszone: 60 g
- Zupka jarzynowa Gerber: 1 słoiczek
- Kolendra świeża: 1 pęczek
- Marchew: 30 g
- Masło: 10 g
Przybory kuchenne
rondelek, deska do krojenia, nóż, chochla, patelnia
Alergeny
Produkt zawiera mleko.
Krok po kroku
-
Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
-
Pokrojoną marchewkę szklimy na maśle, po czym kropimy odrobiną wody i podduszamy.
-
Soczewicę gotujemy do miękkości w wodzie, po czym odcedzamy.
-
Kolendrę kroimy drobno.
-
Do gorącej Zupki jarzynowej Gerber dodajemy ugotowaną soczewicę.
-
Do tak przygotowanej zupki dodajemy marchewkę, po czym gotujemy co najmniej 2-3 minuty na bardzo wolnym ogniu.
-
Pod koniec gotowania dodajemy duszone pomidory i kolendrę.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.