Zupa krem z kukurydzy – po 10. miesiącu
Składniki
- Zupka Jarzynowa Gerber
- 1/2 małej puszki kukurydzy konserwowej
- 3 - 4 łyżki śmietanki
- 100 ml bulionu drobiowego
- 60g zielonego groszku
- 1/2 czerwonej papryki, pieczonej, bez skórki
- 1/4 pęczka natki pietruszki
- bułka
Przybory kuchenne
rondelek, deska do krojenia, nóż
Alergeny
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera gluten.
Krok po kroku
-
Zupkę Jarzynową Gerber, kukurydzę konserwową oraz śmietankę dodajemy do bulionu drobiowego i gotujemy około 5-6 minut na bardzo wolnym ogniu.
-
Następnie miksujemy.
-
Do zupki dodajemy sparzony zielony groszek oraz pieczoną paprykę czerwoną bez skórki, pokrojoną.
-
Na wierzch posypujemy natką pietruszki i miąższem z bułki, pokruszonym i lekko zapieczonym.
-
Uwaga! – zupkę tą można zmiksować i podawać dzieciom od 6 miesiąca.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.