Makaron z serem i wiśniami – po 12. miesiącu
Składniki
- 200g drobnego makaronu
- BOBO FRUT Nektar owocowy jabłko - gruszka: 1 butelka
- 150g rozmrożonych wiśni
- 140g serek homogenizowany
- 100g jabłka
Przybory kuchenne
garnek, cedzak, rondelek, deska do krojenia, nóż
Alergeny
Produkt zawiera mleko.
Produkt zawiera gluten.
Krok po kroku
-
Makaron gotujemy w wodzie.
-
Nektar BOBO FRUT jabłko - gruszka, gotujemy do momentu odparowania około połowy soku, a pod koniec gotowania wrzucamy wiśnie bez pestek (drylowane) oraz trochę jabłek pokrojonych w kostkę. Możemy dodać również odrobinę miodu.
-
Makaron mieszamy z serkiem homogenizowanym i polewamy sokiem z owocami.
*Miód nie powinien być wprowadzany przed ukończeniem 12 miesięcy, chyba że zarodniki Clostridium botulinum zostały inaktywowane odpowiednimi metodami wykorzystującymi wysokie ciśnienie i temperaturę, stosowanymi w produkcji żywności.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.