Barszcz czerwony z truskawkami i jabłkiem oraz miśkoptami – po 9. miesiącu
Składniki
- Buraki świeże: 300 g
- Marchew: 80 g
- Pietruszka korzeń: 20 g
- Seler korzeń: 20 g
- BOBO FRUT Nektar owocowy jabłko - gruszka: 1 butelka
- Sok z wyciśniętej cytryny: 1 płaska łyżeczka
- Jabłko: ½ małej sztuki
- Majeranek suszony: ½ płaskiej małej łyżeczki
- Truskawki świeże lub mrożone: 80 g
- Ser biały: 120 g
- Miśkopty
Alergeny
- Produkt zawiera mleko.
- Produkt zawiera seler.
Krok po kroku
-
Buraki oraz pozostałe warzywa kroimy w cienkie plastry i przekładamy do garnka.
-
Warzywa zalewamy Nektarem BOBO FRUT jabłko - gruszka i uzupełniamy wodą, dosypujemy majeranek i kropimy sokiem z cytryny.
-
Gotujemy nie dłużej jak 4-5 minut, po czym pozostawiamy na minimum 2-3 godziny, po czym przecedzamy i dodajemy sparzone i pokrojone truskawki i jabłka.
-
Do tak przygotowanej zupy dodajemy pokruszony biały ser i podajemy z Miśkoptami Gerber.
-
Uwaga! – zupkę tą można zmiksować i podawać dzieciom od 6. miesiąca.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.