Zupka z dyni, indyka i jarmużu po 5. miesiącu
Składniki
- 30g marchewki
- 30g ziemniaka
- 20g piersi z indyka
- Dynia Gerber
- 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 3/4 szklanki wody
- liście jarmużu
Krok po kroku
-
Filet z indyka kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie przez około 20 minut.
-
Do gotującego się indyka dodajemy umyte, obrane i pokrojone w drobną kostkę marchewkę oraz ziemniaki.
-
Całość gotujemy przez kolejne 10 minut, a pod koniec gotowania dodajemy Dynię Gerber i oliwę z oliwek.
-
Tak przygotowaną zupkę miksujemy na jednolitą papkę.
-
Jeżeli jest taka potrzeba dolewamy kilka łyżeczek przegotowanej wody aby zupka nie była zbyt gęsta.
-
Na koniec dodajemy bardzo drobno pokrojony sparzony lub zmiksowany jarmuż.
Graj o wózek 3w1 dla Maluszka!
Materiały do pobrania dla Rodziców
Przeczytaj, jak rozszerzać dietę Maluszka. Skorzystaj z naszych jadłospisów i zainspiruj się przepisami, które przygotowaliśmy z myślą o niemowlętach i małych dzieciach.
.