Czy nowe mleko Nan Pro H.A. 2 znacznie różni się od poprzedniej wersji mleka?

W odpowiedzi na otrzymaną wiadomość uprzejmie informuje, że w ostatnim czasie ulepszono technologie produkcji mleka NAN Pro H.A. 2. Celem tych zmian było złagodzenie gorzkiego smaku mleka hipoalergicznego oraz ułatwienie jego przygotowywania. Smak nowego mleka jest delikatniejszy i zbliżony do klasycznego mleka modyfikowanego, a proszek mleczny łatwiej rozpuszcza się w wodzie. Wprowadzenie nowej technologii produkcji spowodowało nieznaczne różnice w zawartości witamin i składników mineralnych, które są widoczne w tabeli wartości odżywczej mleka. Pomimo tego, zawartość zasadniczych składników mleka (w tym hydrolizowanego białka OPTI PRO HA) nie uległa zmianie. Opakowanie zostało wyposażone w nową miarkę, która zwiększa komfort, bezpieczeństwo i higienę przygotowywania produktu. Miarka nie brudzi się i może zostać bezpiecznie zawieszona na bocznych krawędziach puszki, co ułatwia jej użycie.